Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Χρ. Σταμούλης: Μεγάλοι οι κίνδυνοι από τον ομολογιακό χαρακτήρα του μαθήματος (audio)



Η περιθωριοποίηση του μαθήματος των θρησκευτικών ως επιλεγόμενου και η διαίρεση των μαθητών στο πλαίσιο του μαθήματος θα αποτελέσει πληγή για τον τόπο μας, επισημαίνει ο κ. Χρυσόστομος Σταμούλης Καθηγητής Δογματικής Θεολογίας Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών ως ατυχής. 
Ο κ. Σταμούλης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Αναμενόμενα και Μη» (11-12) με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη , επεσήμανε ότι οι αλλαγές που επήλθαν στο μάθημα των θρησκευτικών αποτελούν προϊόν ενός εκτεταμένου δημόσιου και οργανωμένου διαλόγου ακαδημαϊκών, θεολόγων, εκπαιδευτικών αλλά και της ίδιας της Εκκλησίας. Μάλιστα ο κ. Σταμούλης σημείωσε ότι η Εκκλησία δια του εκπροσώπου της Σεβ. Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ συμφώνησε στις τελικές αλλαγές που θα επέρχονταν στο μάθημα των θρησκευτικών. Μάλιστα η συμφωνία επήλθε σε τρία σημεία: υποχρεωτικότητα του μαθήματος εφόσον δεν έχει ομολογιακό χαρακτήρα, διατηρήσιμο των ωρών διδασκαλίας ως ανθρωπιστική επιστήμη και τη διασφάλιση του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος.

1 σχόλιο:

  1. μπραβο συναδελφε για την επιλογη αυτης της αποψης για το θεμα του ΣΤΕ. βεβαιωνει το χαρακτηρισμο για σενα ως οικουμενιστη κ φιλο της αντιχριστης θεολογιας. μια ερωτηση , αν αυριο παραμεινει το ανευρο αυτο μαθημα οπως τα σχεδιασαν οι αθεοι ,ποιος σε διασφαλιζει κ ποιος θα το υπερασπιστει σε 3- 4 χρονια οταν θα το πεταξουν ως αχρηστο;. παντως ξανα ,αξιος ο μισθος σου,ως υπηρετης των προγραμματων των αθεων, μπραβο σου. αληθεια ,τι ψυχω θα δωσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...