Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

9. Αρχή και πορεία του κόσμου I

Β' Λυκείου
Εικόνα
Η δημιουργία του κόσμου κατά τη διήγηση της Αγίας Γραφής, έγινε διαδοχικά σε έξι ημέρες, οι οποίες είναι φάσεις που αντιστοιχούν σε μεγάλα χρονικά διαστήματα3. 
Ήδη ο Μέγας Βασίλειος στην Εξαήμερο τονίζει ότι «είτε ημέρα πούμε είτε αιώνα είναι το ίδιο», γιατί δεν πρόκειται κατά κυριολεξία για ημέρες της εβδομάδας, αλλά για τεράστια χρονικά διαστήματα. Αφού Εικόνα παρά Κυρίου ως χίλια έτη, και χίλια έτη ως ημέρα μία» (Β' Πέτρ. 3, 8 ). Η δημιουργία έχει δυναμικό χαρακτήρα και ακολούθησε μια εξέλιξη από τα ατελέστερα και απλούστερα προς τα τελειότερα και συνθετότερα.
http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSGL-B126/498/3244,13174/
Η παρουσίαση του μαθήματος.


9. Αρχή και πορεία του κόσμου from ΠΕ 01
(http://www.schools.ac.cy/eyliko/mesi/themata/thriskeftika/ypostiriktiko_yliko/b_lykeiou/de9_archi_poreia)
    Είναι καταπληκτικό ότι η ζωή εμφανίζεται πρώτα στις θάλασσες και από εκεί βγαίνουν τα ερπετά στην ξηρά και τα πτηνά στον αέρα. Έπειτα δημιουργούνται τα θηλαστικά και τέλος ο άνθρωπος. Την αλήθεια αυτή επικυρώνει μετά από αιώνες η σημερινή εξέλιξη της επιστήμης της βιολογίας. Στη δημιουργία διαπιστώνεται η κατευθυνόμενη από το Θεό εξέλιξη, η οποία εντάσσεται στα πλαίσια της πανσοφίας και της αγάπης Του γι' αυτήν.
 Με τη φράση ΕικόναΕικόνα επισημαίνονται η αξία και η ποιότητα του έργου Του. Μέσα στη δημιουργία διαπιστώνεται η τάξη, η αρμονία και η σκοπιμότητα. Όλα έχουν δημιουργηθεί «καλά λίαν» με κάποιο σχέδιο και κάποια σκοπιμότητα. Πρόκειται για την οικολογική ισορροπία, όπου όλα τα όντα έχουν τον προορισμό τους και τη θέση τους στη δημιουργία. Αν διαταραχθεί αυτή η ισορροπία αυτό θα έχει ολέθριες επιπτώσεις για τη ζωή στον πλανήτη μας.
http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSGL-B126/498/3244,13174/


ΥΛΙΚΟ

9. Αρχή και πορεία του κόσμου II




Εν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γην.


ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ - ΛΥΣΕΙΣ ΘΕΜΑ Α2
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ -  ΘΕΜΑ Β2
        ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Και το ψηφιακό σχολείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...