Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Εν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γην.

  Β' ΛΥΚΕΙΟΥ
  9. Αρχή και πορεία του κόσμου
Τα πρώτα χρόνια της διαστημικής εξερεύνησης είχαν ίσως τις πιο συγκλονιστικές στιγμές εκδήλωσης της πίστης των αστροναυτών. Το 1968, για παράδειγμα, την παραμονή των Χριστουγέννων, το διαστημόπλοιο Apollo 8 βρισκόταν σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη. Ήταν η πρώτη φορά που επανδρωμένο διαστημικό σκάφος βρισκόταν εκεί και η αποστολή θα άνοιγε τον δρόμο για την προσσελήνωση που θα γινόταν από το πλήρωμα του Apollo 11.


    
Η τροχιά γύρω από τη Σελήνη προσέφερε στους αστροναύτες ένα απίστευτο θέαμα, καθώς έβλεπαν τη Γη από μακριά να ανατέλλει πάνω από τον δορυφόρο της σε κάθε πλήρη περιστροφή του διαστημοπλοίου. Η εικόνα αυτή, της Γης να «γεννάται» κάθε λίγες ώρες, έδωσε στο τριμελές πλήρωμα, τους Bill Anders, Jim Lovell και Frank Borman, την ιδέα να διαβάσουν, διαδοχικά, τους 10 πρώτους στίχους του βιβλίου της «Γένεσης» σε ζωντανή χριστουγεννιάτικη ραδιοφωνική αναμετάδοση προς τη Γη:
«Εν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γην.
 2. Η δε γη ην αόρατος και ακατασκεύαστος και σκότος επάνω της αβύσσου και πνεύμα Θεού επεφέρετο επάνω του ύδατος. 
3. Και είπεν ο Θεός· γενηθήτω φως· και εγένετο φως.
 4. Και είδεν ο Θεός το φως, ότι καλόν· και διεχώρισεν ο Θεός το φως, ότι καλόν· και διεχώρισεν ο Θεός ανά μέσον του φωτός και ανά μέσον του σκότους. 
5. Και εκάλεσεν ο Θεός το φως ημέραν και το σκότος εκάλεσε νύκτα. Και εγένετο εσπέρα και εγένετο πρωί, ημέρα μία. 
6. Και είπεν ο Θεός· γενηθήτω στερέωμα εν μέσω του ύδατος και έστω διαχωρίζον ανά μέσον ύδατος και ύδατος. Και εγένετο ούτως.
 7. Και εποίησεν ο Θεός το στερέωμα, και διεχώρισεν ο Θεός ανά μέσον του ύδατος, ο ην υποκάτω του στερεώματος, και αναμέσον του ύδατος, του επάνω του στερεώματος. 
8. Και εκάλεσεν ο Θεός το στερέωμα ουρανόν. Και είδεν ο Θεός, ότι καλόν, και εγένετο εσπέρα και εγένετο πρωί, ημέρα δευτέρα.
9. Και είπεν ο Θεός· συναχθήτω το ύδωρ, το υποκάτω του ουρανού, εις συναγωγήν μίαν, και οφθήτω η ξηρά. Και εγένετο ούτως. Και συνήχθη το ύδωρ, το υποκάτω του ουρανού, εις τας συναγωγάς αυτών, και ώφθη η ξηρά. 
10. Και εκάλεσεν ο Θεός την ξηράν γην και τα συστήματα των υδάτων εκάλεσε θαλάσσας. Και είδεν ο Θεός, ότι καλόν».
Τη μετάδοση έκλεισε ο Borman, ευχόμενος ευτυχισμένα Χριστούγεννα και «ο Θεός να σας ευλογεί όλους, όλους πάνω στη Γη».

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο συνάδελφε. Οι σύγχρονες κατακτήσεις του διαστήματος αναδεικνύουν τις κοσμολογικές ενδείξεις ύπαρξης του Θεού με τον καλύτερο τρόπο. Η φυσική Αποκάλυψη του Θεού μέσω της Δημιουργίας είναι χάρη στα σύγχρονα διαστημόπλοια και τις ανακαλύψεις της Αστρονομίας πιο εύκολα αντιληπτή από ποτέ άλλοτε στην ιστορία του ανθρώπου. Στη λογική αυτή κινείται και το άρθρο μου στο οποίο γίνεται μία πρόταση για το μάθημα Project σε σχέση με το μεγαλείο της Δημιουργίας: http://erourem.blogspot.gr/2016/04/ProjectNASA.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...