Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Επικοινωνώντας με το Θεό.

Α' ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΣ - ΠΡΟΣΩΠΟ 1.3 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ (3ο δίωρο)

…………Αυτός είναι ο άμεσος τρόπος με τον οποίο μπορούμε να επικοινωνούμε με το Θεό και να μάθουμε γι’ Αυτόν όταν η ζωή Του ρέει μέσα μας, όταν η γνώση του δεν είναι διανοητική αλλά άμεση, απλή γνώση η οποία, σε διαφορετική κλίμακα, είναι από τους ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν. Όταν μπορούμε να καθίσουμε σιωπηλά μαζί Του, και να είμαστε ευτυχείς επικοινωνώντας  με αμοιβαία ειλικρίνεια και αγάπη.


Η γνώση μέσω της σχέσης - Επί ασπαλάθων

Στη ζωή του ανθρώπου υπάρχουν δύο τρόποι προσέγγισης του Θεού. Ο πρώτος είναι γνωστός από τη ζωή των Αγίων: είναι η προσέγγιση του Θεού μέσα απ' την προσωπική σχέση, την κοινωνία μαζί Του, την αγάπη. Η γνώση σε αυτήν την περίπτωση έπεται της σχέσης και γίνεται μέσω αυτής. Είναι μια γνώση όχι διανοητική, αλλά βιωματική. Γνώση μέσω του άλλου. Ο δεύτερος τρόπος είναι πιο επίμοχθος· είναι η γνώση του Θεού μέσω της Δημιουργίας, μέσω της κτίσης.

Σύντομο βιογραφικό: Ο Μητροπολίτης του Σουρόζ, Αντώνιος Μπλούμ, γεννήθηκε στη Λωζάνη της Ελβετίας το 1914. Ήταν πτυχιούχος Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και διδάκτωρ της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού. 
Το 1943 εκάρη μοναχός, ενώ ταυτόχρονα εξασκούσε και το έργο του γιατρού στο Παρίσι. Το 1948 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και το 1949 πήγε στην Αγγλία. Το 1950 διορίστηκε εφημέριος στην Ορθόδοξη ενορία του Ρωσικού Πατριαρχείου στο Λονδίνο. Το 1958 χειροτονήθηκε Επίσκοπος και το 1962 ανέλαβε την ποιμαντική ευθύνη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Μεγάλη Βρετανία και στην Ιρλανδία. Πέθανε το 2003 σε ηλικία 89 ετών.
 Η δράση του, τα βιβλία του, τα κηρύγματά του και η εμβέλεια της προσωπικής του ακτινοβολίας τον έχουν κατατάξει ως μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της Ορθοδοξίας του 20ού αιώνα στον Ευρωπαϊκό χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...