Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Ο Θεός, οι Νέοι και άλλες Rock ’n Roll ιστορίες


Οι χριστιανοί νέοι δε μπορεί να είναι τα καλά παιδιά μιας κοινωνίας, που οι αξίες της είναι ο εύκολος πλουτισμός, ο ατομικισμός, ο χυδαίος υλισμός, η κοινωνική ανέλιξη με κάθε τρόπο κ.λπ. Δε μπορούν να αποδέχονται μια κοινωνία που η αξιοπρέπεια, η συλλογικότητα, η αξιοκρατία, η υπόληψη, η συνευθύνη βρίσκονται στο περιθώριο. Οφείλουν να είναι η πνευματική αλητεία της κοινωνίας.

Αργυρόπουλος Ανδρέας

". Η πορεία για να συναντήσουμε το Θεό είναι το άνοιγμα σε μια περιπέτεια . Είναι μια πορεία ελευθερίας χωρίς παρωπίδες .Ένας άθεος με παρωπίδες δεν πρόκειται ποτέ να βρει το Θεό ,όπως και ένας χριστιανός με παρωπίδες το ίδιο. Απλά ο δεύτερος θα έχει την ψευδαίσθηση ότι το έχει πετύχει. Πως να συναντήσεις την Ελευθερία όντας ανελεύθερος; 

"Συζητήσεις στην τάξη, μεταμεσονύχτια διαβάσματα , κουβέντες με φοιτητικές συντροφιές ,με συναδέλφους θεολόγους και όχι μόνο, ταινίες , προσωπικές εξομολογήσεις, καρδιακές καταθέσεις μεταφέρονται στις λιγοστές σελίδες αυτού του βιβλίου με την ελπίδα της μικρής αλλά ουσιαστικής συμβολής στο ζήτημα της σχέσης των νέων με το Θεό.
 Μια σχέση που όταν είναι αυθεντική , είναι εντελώς ροκ. Αντισυμβατική ,αγνή ,όμορφη ,μια σχέση που δε γνωρίζει όρια ,που σε μαθαίνει να πετάς ,να χαίρεσαι, να αγαπάς, να λυτρώνεσαι." 

1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετική προσέγγιση, έτσι πλησιάζεις τους νέους, άνοιγμα με τόλμη και ειλικρίνεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...