Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

One of Us






Και η σειρά Unorthodox είναι βασισμένη σε πραγματική ιστορία, όμως το One of Us είναι 100% πραγματικό. Είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει το τι συμβαίνει στο μέσο όρο όσων θέλουν να ξεφύγουν απ’ τη θρησκεία τους. 
Καταγράφει τη ζωή τριών πρώην υπερ-ορθόδοξων Εβραίων από το Μπρούκλιν. Το φιλμ σκηνοθέτησαν η Heidi Ewing και η Rachel Grady, δημιουργός του ντοκιμαντέρ Jesus Camp.
Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τη ζωή τριών πρώην μελών της χασιδικής κοινότητας του Μπρούκλιν: του Ari Hershkowitz, του Luzer Twersky και της Etty Ausch που έχουν εξοστρακιστεί από την κοινότητα και τις οικογένειές του, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τον τρόπο με τον οποίο έφυγαν. 
Το φιλμ ασχολείται με την θρησκευτικότητα, την ενδοοικογενειακή βία και την παιδική κακοποίηση. Κάποιοι από τους πρωταγωνιστές λαμβάνουν υποστήριξη από οργανώσεις όπως η Footsteps, ενώ άλλοι προσπαθούν μόνοι τους να βρουν τη θέση τους στην κοσμική κοινωνία. Η ταινία επίσης ακολουθεί και την ιστορία της ψυχολόγου Chani Getter που βοηθά τους πρώην υπερ-ορθόδοξους Εβραίους να ενσωματωθούν στον έξω κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...