Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Ο Παράδεισος θα περιμένει

Ο θρησκευτικός ρατσισμός ,το θρησκευτικό μίσος  στην έβδομη τέχνη.
Heaven Will Wait / Le Ciel attendra (2016) 



 Η Μελανί είναι 16 ετών. Σκέφτεται βαθιά περί του νοήματος της ζωής και την παγκόσμια κατάσταση. Θέλει να γίνει γιατρός. Ζει στο Κρετέιγ, ένα προάστιο του Παρισιού, μαζί με τη μητέρα της που τη μεγαλώνει μονάχη. Όπως και οι φίλοι της, χρησιμοποιεί συνεχώς το ίντερνετ. Όταν την εντοπίζουν τζιχαντιστές με σκοπό να τη στρατολογήσουν, αυτή ερωτεύεται τον έναν και σιγά-σιγά οι ιδέες της αλλοιώνονται και ξεκόβει τους συνδέσμους με την παλιά της ζωή. 
Η Σόνια είναι 17. Πιάστηκε να προσπαθεί να φύγει για τη Συρία και συνελήφθη για βαρύ κακούργημα. Επειδή είναι ανήλικη, ο δικαστής την αφήνει να επιστρέψει σπίτι υπό την εποπτεία των γονιών της και ειδικών καθηγητών. Οι δύο κοπέλες πλέον ακολουθούν αντίθετη πορεία. Καθώς η Μελανί όλο και φανατίζεται, η Σόνια ακολουθάει τον δρόμο της επιστροφής.

Δείτε την ΕΔΩ


Δεν απέχει πολύ ο μετασχηματισμός από ένα κανονικό άτομο σε έναν αντικοινωνικό πολίτη και τη ριζοσπαστικοποίηση.
Η ταινία παρουσιάζει ανάγλυφα τις ψυχολογικές διεργασίες και το πώς στρατολογούνται νέοι οπαδοί της δήθεν επανάστασης, της αντίδρασης και φυσικά του θρησκευτικού μίσους, κυρίως έφηβοι μαθητές, ενάντια στον δυτικότροπο πολιτισμό, σε ένα κοσμικό περιβάλλον όπως βέβαια αυτό της ουδετερόθρησκης Γαλλίας.
Η ταινία θα μπορούσε κάλλιστα να προβληθεί με πολλές αφορμές προβληματισμού και για το σχολείο.
Κινηματογραφική πρόταση από τον συνάδελφο Μανώλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...