Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Ημερολόγια εκφοβισμού


Ημερολόγια εκφοβισμού»
Α’ τηλεοπτική προβολή στην Ευρώπη
Δευτέρα 14 Ιουλίου, στις 23:30
Ιστορίες καθημερινής πλάκας στη σχολική αυλή ή ένα φαινόμενο που τραυματίζει συναισθηματικά έναν άνθρωπο για όλη του τη ζωή;
Ο εκφοβισμός θεωρείται από πολλούς ως ένα ατυχές, κυρίως ακίνδυνο και τελικά αναπόφευκτο κομμάτι της ενηλικίωσης. Οι περισσότεροι, ίσως, θυμόμαστε με κάποια νοσταλγία πειράγματα και καβγάδες στο σχολείο και τη γειτονιά. Πότε σταματούν, όμως, αυτά τα αστεία να έχουν πλάκα; Πότε υπερβαίνουν τα όρια;
Κινηματογραφημένο στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο, το ντοκιμαντέρ «Ημερολόγια Εκφοβισμού» θα μεταδοθεί σε Α’ τηλεοπτική προβολή στην Ευρώπη από τον Alpha, την Δευτέρα 14 Ιουλίου, στις 23:30.
Αγόρια και κορίτσια, που έχουν βιώσει τον εκφοβισμό, είτε ως θύματα είτε ως δράστες, αλλά και εκπαιδευτικοί μιλούν ανοιχτά. Έγκριτοι επιστήμονες από όλη την Ευρώπη, που δραστηριοποιούνται στο πεδίο, προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις και να φωτίσουν όλες τις πτυχές του φαινομένου. Στόχος, να αναγνωριστεί δημόσια ο εκφοβισμός και να εντοπιστούν οι βασικές του αιτίες, με την ελπίδα ότι ο φαύλος κύκλος του μπορεί να σπάσει.
Το ντοκιμαντέρ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «European Antibullying Network» με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Δάφνη ΙΙΙ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το έργο υλοποίησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη συμμετοχή 16 Οργανισμών από 12 χώρες της Ε.Ε.
Τα παιδιά μας μίλησαν… εμείς θα τα ακούσουμε;
http://www.alphatv.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...