Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ KOOL AID
Jonestown.Tο μεγαλύτερο μακελειό στην Αμερική, πριν τους δίδυμους πύργους...   

αρχείο λήψης

Το μακελειό στη Γουινέα ήταν το μεγαλύτερο «χτύπημα» με νεκρούς Αμερικανούς πολίτες σε καιρό ειρήνης, πριν από την τρομοκρατική ενέργεια στους Δίδυμους Πύργους το 2001. 

Υπεύθυνος της τραγωδίας ήταν ο ιεροκήρυκας Τζίμι Τζόουνς. Στις 18 Νοεμβρίου του 1978, με εντολή του, 918 μωρά, μικρά παιδιά, νέοι, μεγάλοι και ηλικιωμένοι πιστοί του ήπιαν κυάνιο.

 Ο Τζόουνς το είχε ονομάσει «επαναστατική αυτοκτονία», ενώ οι ελάχιστοι διασωθέντες είπαν ότι υπήρχε εξαναγκασμός ανθρώπων να πιουν το δηλητήριο και να πεθάνουν.... Η δολοφονία του γερουσιαστή Ράιαν από τους άνδρες του Τζόουνς... 


Η δολοφονία του γερουσιαστή Ράιαν από τους άνδρες του Τζόουνς Ο γερουσιαστής Λίο Ράιαν συνοδευόμενος από 18 αξιωματούχους της Γουινέας και των ΗΠΑ, δημοσιογράφους, κάμεραμεν και φωτορεπόρτερ, προσγειώθηκε στο κοινόβιο του Τζόουνς. 

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να δει με τα μάτια του τις συνθήκες στον Ναό των Ανθρώπων του Τζίμι Τζόουνς. Ήδη υπήρχαν πολλές καταγγελίες από πρώην φιλοξενούμενους του κοινοβίου, για απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης. 
Επίσης είχαν σημειωθεί περίεργες δολοφονίες ατόμων, που με κάποιον τρόπο συνδέονταν με τον Τζόουνς. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του γερουσιαστή υπήρχε μια έντονη προσπάθεια να φανεί ότι οι πιστοί στο Jonestown περνούσαν σαν «πασάδες». Κάποιοι όμως προσέγγισαν τον γερουσιαστή και ζήτησαν να φύγουν μαζί του. Πριν από την επιβίβαση στο αεροπλάνο, ο Ράιαν πυροβολήθηκε από ένοπλους φρουρούς του Jonestown και μαζί του δολοφονήθηκαν άλλα τρία άτομα. 
Αμέσως μετά ο κήρυκας έδωσε την εντολή να πιουν όλοι οι πιστοί το δηλητήριο. Μέσα σε λίγη ώρα σχεδόν όλοι έπεσαν νεκροί. Οικογένειες αγκαλιασμένες, μάνες με παιδιά στα χέρια, αδέρφια κρατημένα χέρι – χέρι. Από τους 918 νεκρούς, οι 270 ήταν παιδιά. Ο Τζόουνς δεν ήπιε το κυάνιο. Αυτοπυροβολήθηκε.... 

Ποιος ήταν ο μακελάρης Τζόουνς ;  
Στα μέσα της δεκαετίας του ’50, ο ιεροκήρυκας Τζόουνς ίδρυσε τον Ναό των Ανθρώπων, στον οποίο δίδασκε, όπως έλεγε, «αποστολικό σοσιαλισμό». 

Ο Ναός το 1965 δέχθηκε έντονες κριτικές και μεταφέρθηκε στην Καλιφόρνια. Από εκεί ο Τζόουνς ίδρυσε «υποκαταστήματα» στο Σαν Φερνάντο και στο Σαν Φρανσίσκο (αρχές ’70 εγκαταστάθηκε μόνιμα εκεί). Το 1975 με τους πιστούς του βοηθάει καθοριστικά να εκλεγεί δήμαρχος ο Τζορτζ Μοσκόνε. Ο άρχοντας της πόλης τοποθετεί σε καλή θέση τον Τζόουνς, για να του ξεπληρώσει την εκλογική βοήθεια. Ο Τζόουνς αρπάζει τη μεγάλη ευκαιρία, για να υλοποιήσει την ιδέα του. Έκανε πολλές δημόσιες εμφανίσεις και «ανοίχτηκε πολιτικά». Ο Τζίμι Τζόουνς δείπνησε πολλές φορές με τον Αντιπρόεδρο και την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ. Προς τιμήν του διοργανώθηκαν επίσημα γεύματα από κυβερνήτες και άλλα ισχυρά επίσημα πρόσωπα. Είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη πολλών και γινόταν αγαπητός σε πολλούς υποψήφιους πιστούς.... Η ζωή στο Jonestown Το 1974 ο Τζόουνς αγόρασε μια μεγάλη έκταση μέσα στη ζούγκλα της Γουινέας στη Νότια Αμερική. 

Εκεί έγινε η νέα έδρα του Ναού των Ανθρώπων. Το 1976 όταν άρχισε η πίεση στον Τζόουνς με καταγγελίες για κατάχρηση, έφυγε και με μερικές εκατοντάδες πιστούς εγκαταστάθηκαν μόνιμα στο κοινόβιο. 
Μέχρι το 1978 οι κάτοικοι του Ναού των Ανθρώπων έφτασαν τους χίλιους και αποτελούνταν κυρίως από οικογένειες. Το όραμα του Τζόουνς ήταν να φτιάξει μια κομμουνιστική κοινότητα, ή αλλιώς έναν ουτοπικό παράδεισο. 
Μόνο που άρχισε να φέρεται βάναυσα στους πιστούς. Όλοι δούλευαν έξι μέρες την εβδομάδα σε δωδεκάωρη βάση. Μετά έπρεπε να ακούν τις ομιλίες του Τζόουνς, που πολλές φορές ήταν για τους «σύμμαχους Ρώσους» και τα αμερικανικά προβλήματα. Όσοι έφυγαν ή εκδιώχθηκαν από εκεί, έκαναν λόγο για ανυπόφορες συνθήκες, βασανιστήρια και καθημερινή πλύση εγκεφάλου.
 Κάποιες φορές ο Τζόουνς διοργάνωνε τις «Λευκές Νύχτες». Σε αυτές έδινε τέσσερις επιλογές στους πιστούς. Να πετάξουν στη Σοβιετική Ένωση και να μείνουν εκεί, να προχωρήσουν σε «επαναστατική αυτοκτονία», να μείνουν και να παλέψουν μαζί του για ένα καλύτερο αύριο, ή να βρεθούν αντιμέτωποι με την άγρια ζούγκλα. 
Μέχρι και την τελευταία στιγμή της αυτοκτονίας δε δίσταζε να πιέζει προσωπικά τους ανθρώπους να πιουν το δηλητήριο.... 

ΠΗΓΗ: (εκτός του βίντεο) http://www.mixanitouxronou.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...