Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Mississippi Burning (1988)



Η ιστορία διαδραματίζεται στον Αμερικανικό Νότο το 1964. Τρεις ακτιβιστές για την υπεράσπιση της πολιτικής ισότητας και ελευθερίας εξαφανίζονται μυστηριωδώς, και δύο πράκτορες του FBI αναλαμβάνουν να ερευνήσουν την υπόθεση. Στόχος τους να διαπεράσουν το πέπλο της σιωπής που σκεπάζει ένα καθεστώς ρατσιστικής καταπίεσης και βίας ώστε να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι δολοφόνοι. Η έρευνά τους όμως δεν οδηγεί πουθενά μέχρι τη στιγμή που η γυναίκα του τοπικού σερίφη αποφασίζει να εκμυστηρευτεί ορισμένες αποκαλυπτικές πληροφορίες που ανατρέπουν τα μέχρι τότε δεδομένα…

Η ταινία "Ο Μισσισσιππής Καίγεται" αξιοποιεί όσο γίνεται καλύτερα την παράδοση του πολιτικού θρίλερ µε τη μορφή καταγγελίας χωρίς να ξεπέφτει σε εύκολους διδακτισμούς ή μελοδραματικές καταστάσεις. 

 Ο Άλαν Πάρκερ υπηρετεί το σενάριό του ακαδημαϊκά, δίνοντας στη σκηνοθεσία τις απαραίτητες αναπνοές και ανεβάζοντας την ένταση κλιμακωτά, έτσι ώστε ο θεατής να παρακολουθεί με κομμένη ανάσα την ίντριγκα. Παρουσιάζει ένα σημαντικό κεφάλαιο της Αμερικανικής Ιστορίας με αριστοτεχνικά γλαφυρό τρόπο, καθιστώντας τον θεατή συνένοχο για όσα συνέβαιναν ή συνεχίζουν να συμβαίνουν.


Πρωταγωνιστούν: Gene Hackman, Willem Dafoe, Frances McDormand

Δείτε την ταινία με ελληνικούς υπότιτλους σε δύο μέρη:

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...