Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Saint Sarah, η μυθική Αγία των τσιγγάνων.

Saint Sarah
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
File:Saintes-Maries-de-la-Mer Sainte Sara.jpg
Άγια Sarah, επίσης γνωστή ως Sara-la-Kali («Sara το Black", Ρομά : Sara e Kali), είναι η μυθική πολιούχος των Ρομά ανθρώπων (Τσιγγάνων). 
Το κέντρο της λατρείας είναι Saintes-Maries-de-la-Mer , ένας τόπος προσκυνήματος για τους Ρομά στην Camargue , στη νότια Γαλλία . 




Σύμφωνα με διάφορους θρύλους, κατά τη διάρκεια του διωγμού των πρώτων Χριστιανών, που συνήθως τοποθετείται στο έτος 42, ο Λάζαρος , οι αδελφές του, η Μαρία η Μαγδαληνή και η Μάρθα , Μαρία Σαλώμη (η μητέρα των Αποστόλων Ιωάννη και Ιακώβου ),εστάλησαν στη θάλασσα σε μια βάρκα. Έφτασαν με ασφάλεια στις νότιες ακτές της Γαλατίας στον τόπο που αργότερα ονομάσθηκε Saintes-Maries-de-la-Mer . 
Αν και η παράδοση του τρεις Μαρίες που φθάνουν στη Γαλλία προέρχεται από τον Μεσαίωνα, που εμφανίζονται, για παράδειγμα, τον 13ο αιώνα Χρυσή Legend 
Η Αγία Sarah κάνει την πρώτη εμφάνισή της στο Vincent Φιλίππων 's book Ο μύθος των Saintes-Maries(1521), όπου παρουσιάζεται ως «μια φιλανθρωπική γυναίκα που βοήθησε τους ανθρώπους με την  ελεημοσύνη, η οποία οδήγησε στη δημοφιλή πεποίθηση ότι ήταν ένα Gypsy." Στη συνέχεια, Sarah εγκρίθηκε από Ρομά ως άγιος τους.
File:Saintes-Maries-de-la-Mer Sarah.jpg
Ένας άλλος λογαριασμός χαιρετίζοντας την Sarah τρεις Μαρίες σε Gaul. Franz de Ville (1956) γράφει:
Άγιος Sarah
Ένας από τους ανθρώπους μας, οι οποίοι έλαβαν την πρώτη αποκάλυψη ήταν η Sara Κάλι. Ήταν από αριστοκρατική οικογένεια και ήταν αρχηγός της φυλής της, στις όχθες του Ροδανού .
 Ήξερε τα μυστικά που είχε διαβιβαστεί σε αυτήν ... Οι τσιγγάνοι  εκείνη την περίοδο είχαν  μια πολυθεϊστική θρησκεία, και μία φορά το χρόνο έβγαλαν στους ώμους τους το άγαλμα του Ishtari ( Αστάρτη ) και πήγε στη θάλασσα για να λάβουν ευλογία εκεί. 
Μια μέρα η Sara είχε οράματα, τα οποία την ενημέρωσε ότι οι άγιοι οι οποίοι ήταν παρόντες στο θάνατο του Ιησού θα έρθουν , και ότι πρέπει να τους βοηθήσουμε. 
Η Sara είδε να φτάνουν σε μια βάρκα. Η θάλασσα ήταν αγριεμένη και το πλοίο απειλήθηκε να βουλιάξει.
 Η Mαρία Σαλώμη έριξε τον μανδύα της πάνω στα κύματα και, χρησιμοποιώντας τον ως μια σχεδία,  έπλεε προς τους Αγίους και τους βοήθησε να φτάσουν γης με την προσευχή. 
Η ημέρα του προσκυνήματος προς τιμήν της Αγίας Sarah είναι η 24 Μάη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...