Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Αν Υπάρχει Ζωή Θέλω να ζήσω



Απόσπασμα από το βιβλίο: 

Μαρίτα (10) : Μα η ανακάλυψη του μποζονίου higgs ή η  big bang ή η χαρτογράφηση του ανθρώπινου γονιδιώματος  η ή κλωνοποίηση και τόσα άλλα δεν κλονίζουν την πίστη στον Θεό; Τέτοιες ανακαλύψεις δεν προκαλούν ανασφάλειες στην πίστη σας;

   Απ: Ασφαλώς όχι. Τα τρία πρώτα ερμηνεύουν κάποια μυστικά του γεμάτου σοφία και ομορφιά κόσμου μας. Μάλιστα τη θεωρία της μεγάλης έκρηξης  τη διετύπωσε ο Lemaitre, ένας καθολικός ιερέας. Ο δε επικεφαλής του προγράμματος του γονιδιώματος, ο Francis Collins, είναι ένας πρώην αγνωστικιστής , σήμερα γνωστός για τη θεμελιωμένη πίστη του στον Χριστό, πράγμα που εκφράζεται στο υπέροχο βιβλίο «Η γλώσσα του Θεού». Το να βρεθεί ένα σωμάτιο ή να ανακαλυφθεί ένα μυστικό του φυσικού κόσμου, μόνον ευλογία είναι. Αντικρύζει κανείς  τα έργα του Θεού, τα δημιουργήματα Του, που όσο μικρά και αν είναι, φανερώνουν τη δόξα Του. Αρκεί να θέλει κανείς να την δει.
    Όσο για την κλωνοποίηση, αυτή είναι ένας μηχανισμός, μια τεχνολογική διαδικασία, που μαζί με την ικανότητα του ανθρώπου θα μπορούσε να αποδείξει και την τρέλα ή την αυτοκαταστροφικότητά του. Απ’ό,τι φαίνεται, δεν την απαγορεύουν μόνον οι ανθρώπινοι νόμοι, αλλά την εμποδίζει μάλλον και η ίδια η φύση, δηλαδή με κάποιον τρόπο και ο Θεός. Ίσως να ενισχύει αυτό το τελευταίο την αίσθηση της παρουσίας  Του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...