Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

20 ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΑΣΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ - ΣΕΚΤΕΣ

20 Great Films About Religious Cults That Are Worth Your Time

16. Holy Smoke! (1999)





Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην εξωτική Ινδία, η όμορφη και νεαρή Ruth Barron γνωρίζει έναν χαρισματικό γκουρού και ενθουσιάζεται από την διδασκαλία του. 
Σύντομα ασπάζεται τη θρησκεία του, και αλλάζει το όνομα της, ενώ αποφασίζει να μην επιστρέψει ποτέ στην Αυστραλία απ`όπου ξεκίνησε. 
Τότε η μητέρα της, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να επαναφέρει το παιδί της, την φέρνει σε επαφή με τον PJ Waters, έναν σύμβουλο της αμερικανικής πρεσβείας και ειδικό σε υποθέσεις προσηλυτισμού. 



17. Sound of My Voice (2011)






Ο δάσκαλος Peter (Christopher DenhamEnter Nowhere) και η πρώην κοσμική Lorna (Nicole Vicius(500) Days of Summer) είναι ένα ζευγάρι αποφασισμένο να διεισδύσει σε μια αίρεση, με επικεφαλής την αινιγματική Maggie (Brit MarlingAnother Earth), χρησιμοποιώντας μυστικά κρυφές κάμερες.

Με τον ισχυρισμό ότι είναι μια επισκέπτρια από το έτος 2054, η Maggie έχει συγκεντρώσει μερικές άπορες ψυχές που ζητούν ηγεσία και ψυχολογική κάθαρση.

Αντί όμως να αποκτήσουν επιβαρυντικά στοιχεία για τη διφορούμενη γυναίκα, ο Peter και η Lorna, ανοίγουν την ψυχή τους στην ‘ταξιδιώτρια’, κι ανακαλύπτουν πως τα δώρα της ψυχανάλυσης και της λεκτικής θεραπείας έχουν συντριπτική δύναμη, απειλώντας έτσι τις δημοσιογραφικές προθέσεις τους. 

Καθώς το ζευγάρι συνδέεται όλο και περισσότερο με τις διδασκαλίες της Maggie, ο Peter καλείται τελικά να θυσιάσει περισσότερα από όσα περίμενε, βάζοντας τη περιέργεια του πιο πάνω από την κοινή λογική του.


15. Savage Messiah (2002)

Savage Messiah



Η πραγματική ιστορία του Roch Moise, που ήταν ηγέτης μιας παραθρησκευτικής σέκτας, ο οποίος συνελήφθη στο Οντάριο του Καναδά το 1989.

10. Jesus Camp (2006)

Jesus Camp (2006)





Ο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.  ΕΔΩ


2. Jonestown: The Life and Death of Peoples Temple (2006)


Jonestown The Life and Death of Peoples Temple (2006)




ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΔΩ

ΚΑΙ ΟΙ 20 ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ:  http://www.tasteofcinema.com/2014/20-great-films-about-religious-cults-that-are-worth-your-time/#ixzz3jShkPAf9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...