Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

τί μάγεψε τους μάγους



τί μάγεψε τους μάγους from ΠΕ 01

Τι «μάγεψε» τους Μάγους;

-      1ο :Σύνοδος Πλανητών Δία και Κρόνου…
-      2ο :Ίσως Δία και Αφροδίτης…
-      3ο:Ίσως και κάτι πιο σπάνιο, σύνοδος Πλανητών Δία, Κρόνου και Αφροδίτης!!!
-      4ο : Μπορεί ένας παράδοξος κομήτης, αλλά όχι προάγγελος καταστροφών, όπως λένε συνήθως τους κομήτες.

-      1ο : Μπορεί και φανταστικό! Ένας αστέρας Nova ή Super Nova που έλαμψε όσο όλα μαζί τα άστρα του γαλαξία μας.
-      2ο :Αυτά είναι ανοησίες!!! παραμύθια για μικρά παιδιά… Χριστουγεννιάτικες ιστοριούλες!!! Αστέρι δεν υπήρξε ποτέ!!!
-      3ο : Να ξέρεις όμως ότι όσο εξελίσσεται η επιστήμη τόσο συμφωνεί με την Αγία Γραφή. Σήμερα, όσο η γνώση μας για τ’ άστρα γίνεται πιο καθαρή, όσο πιο τέλεια γίνονται τα τηλεσκόπιά μας, τόσο και οι απαντήσεις μας γίνονται πιο σεμνές, πιο κοντινές στο θαύμα!
-      3ο  :Αιώνες τώρα οι μορφές των Μάγων μας θυμίζουν τα Χριστούγεννα, τη Θεία γέννηση και η ψυχή μου ψάχνει να βρει τι τους μάγεψε, τι τους έκανε να ξεκινήσουν αυτό το ταξίδι.
-      4ο : Ένα ταξίδι προς τη Βηθλεέμ. Άνευ όρων, χωρίς δισταγμούς, χωρίς ολιγοπιστίες.
-      1ο : Θα μπορούσα κι εγώ να είμαι ένας από τους Μάγους; Και φέτος θα γεννηθεί ο Χριστός. Θα βρω κι εγώ το μονοπάτι για την φάτνη;
-      2ο  :Πολλές φορές ξεκίνησα γι’ αυτό το ταξίδι. Είχα πόθο να γνωρίσω πραγματικά το Χριστό. Πήρα αποφάσεις δυνατές για αληθινό αγώνα αλλά το αστέρι αγαπάει πολύ να παίζει κρυφτό με την καρδιά μου, όταν Λάμπει είμαι έτοιμη να τρέξω να ομολογήσω τον Χριστό.
-      3ο :Μα όταν κρύβεται, γιατί το αστέρι του Θεού ποτέ δεν χάνεται, όλα σκοτεινιάζουν κι η ψυχή μου δεν τα καταφέρνει. τότε η πορεία για τη φάτνη γίνεται με βήμα σημειωτόν. Κάποτε η ολιγοπιστία με καθηλώνει σε ένα σημείο και με βασανίζει με τον δισταγμό και την ηττοπάθεια.
-      4ο :Μα έτσι δεν μοιάζεις με τους Μάγους. Αυτοί πίστευαν και όταν το αστέρι έμεινε κρυμμένο και χάρηκαν «χαράν μεγάλην σφόδρα» όταν το ξανά βρήκαν για να τους οδηγήσει στη φάτνη.
-      1ο :Ναι, αλλά οι Μάγοι έζησαν την εποχή που γεννήθηκε ο Χριστός. Εμείς αντιμετωπίζουμε αδιάφορο και άπιστο τον κόσμο γύρω μας.
-      2ο :Κι όμως, κάνεις λάθος!!! Οι Μάγοι ξεκίνησαν και διέσχισαν μια ολόκληρη έρημο και βγήκαν στην Βηθλεέμ, μια πόλη γεμάτη ταραχή που αγνόησε τη γέννηση του Χριστού μας.
-      3ο : Αλλά είχαν τέτοια πίστη και φλόγα στην καρδιά που κανείς δεν τους σταματούσε. Προχωρούσαν ανεπηρέαστοι προς το στόχο τους.
-      4ο : Από την αρχή ως το τέλος του ταξιδιού τους ζούσαν κυριευμένοι απόλυτα από το όραμα του Χριστού. Αυτό τους μάγεψε. Δεν μπορείς αλλιώς να ξεκινήσεις ένα τέτοιο. Ναι αυτό πρόσεξέ το καλά. Δεν μπορείς να ζήσεις και να πιστέψεις ένα τέτοιο θαύμα όταν προσπαθείς να το χωρέσεις στο μικρό φτωχό μυαλό σου.
-      1ο :Οι Μάγοι από την ώρα που ξεκίνησαν δεν έκριναν τίποτε με τα ανθρώπινα δεδομένα και με το ανθρώπινο μυαλό.
-      2ο :Τα φετινά Χριστούγεννα μπορούμε να καταλάβουμε «των Μάγων την φιλοσοφία». Μπορούμε να καταλάβουμε πως μπόρεσαν να δουν το αστέρι πέρα από τα φαινόμενα και τα σημεία. Να δούμε τους θησαυρούς, που κράτησαν επάνω τους όλο το δρόμο. Τα δώρα τους στη Γέννηση του Χριστού και στην αληθινή προσκύνησή τους:
-      3ο : Χρυσό και Λίβανο και Σμύρνα.
-      4ο : Να βρούμε φέτος τα Χριστούγεννα Βασιλιά, Θεό, και Λυτρωτή για την ανήσυχη καρδιά μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...