Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

4.Ποιος είναι ο Θεός κατά την πίστη του Χριστιανισμού

Β' Λυκείου

Το επίκεντρο της χριστιανικής διδασκαλίας και πίστης για το Θεό συνοψίζεται στη φράση: «ο ένας ως προς την ουσία ή φύση Θεός είναι Τριαδικός ως προς τις υποστάσεις ή πρόσωπα» (Πατέρας, Υιός και Άγιο Πνεύμα). 
Το μυστήριο του Τριαδικού Θεού είναι ασύλληπτο από την ανθρώπινη σκέψη. Επομένως, είναι αδύνατο να το διερευνήσουμε λογικά. Η μία και ενιαία φύση του Τριαδικού Θεού είναι άναρχη, αιώνια, άπειρη, άκτιστη και ακατάληπτη.
 Κάθε πρόσωπο του Τριαδικού Θεού είναι φορέας της θείας ουσίας και συγχρόνως είναι όλος ο Θεός. Η θεία ουσία «κατοικεί», υπάρχει «ασυγχύτως, ατρέπτως και αδιαιρέτως» ολόκληρη στα τρία πρόσωπα της Αγίας Τριάδας.
http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSGL-B126/498/3244,13169/4.Ποιος είναι ο Θεός κατά την πίστη του Χριστιανισμού
ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ: Οι μαθητές να…

-Να γνωρίσουν ότι ο Θεός είναι Θεός αγάπης, δημιουργός και συντηρητής του κόσμου, το θεμέλιο της ανθρώπινης ύπαρξης.

-Να κατανοήσουν, αφού προηγουμένως αναλύσουν όσο μπορούν, το τριαδικό δόγμα, δίνοντας έμφαση τις σχέσεις των προσώπων της Αγ. Τριάδας.

-Να συνειδητοποιήσουν ότι ο Θεός στην ουσία του είναι απρόσιτος   και πέρα κάθε κοσμικού, αλλά και ότι οι ενέργειές του είναι μεθεκτές, γιατί είναι η ίδια η αποκάλυψη του Θεού.


-Να αναζητήσουν, μέσα από παραδείγματα, την παρουσία του Θεού στην ιστορία, έτσι ώστε η παρουσία του να γίνει ψηλαφητή και κοντινή τους εμπειρία.     

ΥΛΙΚΟ

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΟΥ
Η παρουσίαση του μαθήματος.


4. ποιος ειναι ο θεος του χριστιανισμου β λυκείου from nimessalas53

Τα τρία πρόσωπα της Αγίας Τριάδας έχουν τα προσωπικά τους ιδιώματα.
 Ο Πατέρας είναι αγέννητος, ο Υιός «γεννάται» προαιώνια από τον Πατέρα, και το Άγιο Πνεύμα εκπορεύεται προαιώνια από τον Πατέρα. Ο ομοούσιος Τριαδικός Θεός ενεργεί και εκδηλώνεται προς τον κόσμο ενιαία και αδιαίρετα.
http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSGL-B126/498/3244,13169/


              Ακόμη μια εξαιρετική παρουσίαση

ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ - ΛΥΣΕΙΣ ΘΕΜΑ Α2

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ -  ΘΕΜΑ Β2
  ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...