Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Save Kids Lives

Καθημερινά 1,8 δις παιδιά σε όλο τον κόσμο, ξυπνάνε το πρωί, βάζουν την τσαντούλα τους στον ώμο και πηγαίνουν στο σχολείο. Δυστυχώς, 500 από αυτά δεν καταφέρνουν να φτάσουν, λόγω τροχαίων δυστυχημάτων.
Οι αριθμοί είναι σοκαριστικοί και δείχνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τι συμβαίνει κάθε μέρα στους δρόμους. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σε ηλικίες 15-29 ετών τα τροχαία είναι η πρώτη αιτία θανάτου, ενώ επεκτείνονται ραγδαία και σε ηλικίες 5-14 ετών.
Θέλοντας να μας ευαισθητοποιήσει όλους, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA), δημιούργησε ένα τηλεοπτικό σποτ που συγκινεί. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Luc Besson, με τα γυρίσματα να έχουν γίνει στη Νότια Αφρική και στο Παρίσι.


Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές, με τον Γάλλο σκηνοθέτη να χτυπά κατευθείαν στην «καρδιά» του προβλήματος. Αναδεικνύει τη χαώδη διαφορά που υπάρχει στις υποδομές Ευρώπης και Αφρικής, τις κοινωνικές ανισότητες και τη διαδρομή που ακολουθούν τα παιδιά για να φτάσουν στο σχολείο. Το σποτ κλείνει με πραγματικά πλάνα από τροχαία δυστυχήματα με θύματα ανήλικους μαθητές.
Σίγουρα δεν είναι το πιο ευχάριστο video, αλλά πρέπει να το δουν όλοι. Ίσως, αν κάθε φορά που πατάμε το γκάζι λίγο παραπάνω το φέρνουμε στο νου μας, ένα παιδάκι θα συνεχίζει να παίζει με τους φίλους του στο προαύλιο του σχολείου!
http://babyradio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...