Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Iσραήλ: Άνδρες και γυναίκες θα μπορούν πλέον να προσεύχονται μαζί στο Τείχος των Δακρύων


israil
Οι άνδρες και οι γυναίκες μπορούν να προσεύχονται μαζί στο Τείχος των Δακρύων, για πρώτη φορά στην ιστορία του Ισραήλ, μετά από απόφαση που ελήφθη με ψήφους δέκα υπέρ και πέντε κατά.
Η κοινή προσευχή θα γίνεται σε έργο που θα κατασκευαστεί στη νότια πλευρά του Τείχους και θα κοστίσει 10 εκατομμύρια δολάρια, σε σημείο όπου σήμερα υπάρχει ένα αρχαιολογικό πάρκο.
Πρόκειται για μία ιστορική νίκη των λεγομένων Γυναικών του Τείχους, εβραίων ανανεωτών, κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που αγωνίζονται για πάνω από 24 χρόνια να προσπελαστεί η “ορθοδοξία” που χωρίζει τους άντρες από τις γυναίκες.   Τα ρεύματα του μεταρρυθμιστικού Ιουδαϊσμού μιλούν για μια επαναστατική απόφαση στην ιστορία της θρησκείας και της Ιερής Πόλης, καθώς το Τείχος αποτελούσε για χρόνια, το αντικείμενο της εξουσίας στα χέρια των Ορθοδόξων Εβραίων, ωστόσο όλα δείχνουν ότι πλέον αυτό αλλάζει.
Η απόφαση αυτή, παρότι προκαλεί αντιδράσεις στους κόλπους των Συντηρητικών, θεωρείται ότι προκλήθηκε από την ανάγκη του Νετανανιάχου να μην δημιουργήσει εντάσεις με τα ρεύματα του Αμερικανικού Εβραϊσμού. Μέχρι πάντως να ολοκληρωθεί η κατασκευή του χώρου, αναμένεται η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο παρατάξεων να κλιμακωθεί.
Πηγή: 01.02.2016, lifo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...