Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Το κοινωνικό Δίλημμα

Μόνο δύο βιομηχανίες αποκαλούν τους πελάτες τους "χρήστες". Των παράνομων ουσιών και των λογισμικών (00:30:49).  

Δείτε την ΕΔΩ

Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ Η ΗΘΙΚΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ



Το “Κοινωνικό Δίλημμα” αποτελεί ένα ντοκιμαντέρ που αναμφίβολα μπορεί να μας αφυπνίσει και να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε. Ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας και της γεωμετρικής εξέλιξης της. Φαίνεται πως ακολουθεί τόσο γοργούς ρυθμούς που δυσκολευόμαστε να συνειδητοποιήσουμε τις τεράστιες αλλαγές που συμβαίνουν. Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως η γέννηση του διαδικτύου αποτελεί μία σημαντική στιγμή για την ανθρωπότητα. Αυτό συμβαίνει καθώς προσφέρει πλήθος επιλογών και ευκαιριών που διευκολύνουν στιγμές της καθημερινότητας μας. Πότε όμως αισθανόμαστε ότι ξεπερνιούνται τα όρια;

Η Υπόθεση
Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που φυσικά αξίζει να δει κανείς καθώς μελετά ένα ζήτημα που έχει εισέλθει βαθιά στις ζωές μας. Οι πρωταγωνιστές του: Σκάιλερ Γκιζόντο, Κάρα Χέιγουορντ ,Βίνσεντ Καρθάιζερ παρουσιάζουν με απόλυτη ακρίβεια τον τεράστιο καθώς και επικίνδυνο αντίκτυπο της τεχνολογίας στην κοινωνία. Οι ειδικοί εκφράζουν με σαφήνεια όλα όσα γνωρίζουμε κατά βάθος και αρνούμαστε να αποδεχτούμε σχετικά με τα κοινωνικά δίκτυα. Άνθρωποι οι οποίοι έχουν εργαστεί στο παρελθόν και έχουν δημιουργήσει εργαλεία σε διάσημες εφαρμογές μιλούν για την δική τους εμπειρία στον χώρο των δικτύων.
Αποξένωση, εθισμός, νευρικότητα, αίσθηση κενού και παγιδευμένοι σε μία επαναλαμβανόμενη κίνηση -της ανανέωσης των φωτογραφιών στο Instagram καθώς και σε άλλους ιστότοπους- .  Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί μία οικογένεια, η οποία πρωταγωνιστεί στο ντοκιμαντέρ και νιώθει να αποξενώνεται μέρα με τη μέρα.
Οι ειδικοί απαντούν σε πολλά ερωτήματα, μεταξύ των οποίων κυριαρχεί ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό. Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο αναλύεται με διεξοδικό τρόπο, δίνοντας απαντήσεις σε πολλούς προβληματισμούς.


1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ.ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΡΙΠΛΑ Η GOOGLE ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ.ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ https://christianikeskaikoinonikestainies.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...