Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

GUNDA



 Η γνωριμία με μια αξιαγάπητη γουρουνίτσα (την Γκούντα του τίτλου), δύο τετραπέρατες αγελάδες, αλλά και ένα μονοπόδαρο κοτόπουλο που κλέβει την παράσταση, φτάνει και περισσεύει για να επαναπροσδιορίσετε την ηθική σας στάση απέναντι στα ζώα.

 Ένα τρυφερό ντοκιμαντέρ που κατεδαφίζει κάθε υπόνοια μοναδικότητας του ανθρώπου, υπενθυμίζοντάς μας την αυταπόδεικτη αξία κάθε ζωής σε αυτό το σύμπαν.



Είναι το «Gunda» η… καλύτερη ταινία της χρονιάς;

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα The Guardian, αυτή είναι «η καλύτερη ταινία που έχει φτάσει στους κινηματογράφους από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα», ενώ καταγγέλει την Ακαδημία των Όσκαρ που «δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει την ευφυΐα» αυτής της ταινίας.

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης Πολ Τόμας Αντερσον επίσης ενθουσιάστηκε με την ταινία. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Είναι αυτό στο οποίο θα έπρεπε όλοι, ως δημιουργοί ή κοινό του κινηματογράφου, να στοχεύουμε. Εικόνες και ήχος έχουν συνδυαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να αφηγούνται μια δυνατή, ουσιαστική ιστορία, χωρίς βιασύνες. Οι εικόνες κόβουν την ανάσα και ο ήχος, μαζί με το υπέροχο καστ, δημιουργούν κάτι που θυμίζει περισσότερο μαγικό φίλτρο παρά ταινία».



Είναι η καλύτερη ταινία που έχει κυκλοφορήσει κατά τη διάρκεια της πανδημιάς; Ίσως.

 Το σίγουρο πάντως είναι πως όλοι πρέπει να τη δουν, ώστε να γίνει πια ξεκάθαρο ότι τα ζώα έχουν συναισθήματα, ενσυναίσθηση και ζωές που οφείλουμε να σεβόμαστε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:





1 σχόλιο:

  1. για τα ψαρια τι λες συναδελφε να τα τρωμε; ο Θεος μαλλον εκανε λαθος που διεταξε να τρωνε οι εβραιοι αρνι το πασχα ή πρεπει να εκανε λαθος παλι ο Θεός που διεταξε να θυσιαζουν. μαλλον νεοεποχιτης βουδδιστης επρεπε να εισαι. καλη χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...