Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Ταινία: Κομφούκιος (Confucius)

Η ταινία «ο Κομφούκιος» προωθεί τον κινεζικό πολιτισμό


Η ταινία περιγράφει τις εμπειρίες του Κομφούκιου ανάμεσα στην ηλικία των 51 και των 73 ετών, τα οποία είναι τα τελευταία χρόνια της ζωής του μέχρι τον θάνατό του από ασθένεια.
Πρωταγωνιστής είναι ο σταρ από το Hidden Tiger Crouching Dragon, Chow Youn Fat.


Αρχικά, ο Κομφούκιος υπηρέτησε ως υπάλληλος. Αργότερα, ταξίδεψε για ολόκληρα 14 χρόνια σε όλα τα κράτη της Κίνας, επιστρέφοντας τελικά στην πατρίδα του για να τελειοποιήσει και να τακτοποιήσει τα έγγραφά του. Υπέστη ατέλειωτες πικρίες και δυσκολίες και πέθανε απογοητευμένος. Ωστόσο, μέσω αυτής της εμπειρίας, η σημαντικότερή του θεωρία, η έννοια της αρμονίας και του «Ρεν», που σημαίνει γενναιοδωρία και φιλανθρωπία, διαμορφώθηκε πλήρως.

Ο Κομφούκιος, ο οποίος πέθανε πριν από 2.400 χρόνια, είναι ένα σύμβολο του κινεζικού πολιτισμού. Οι 75 βραβευθέντες με Νόμπελ εξέδωσαν το 1988 στο Παρίσι κοινή δήλωση, απευθύνοντας έκκληση σε όλους τους ανθρώπους να μελετήσουν την σοφία του Κομφούκιου, η οποία χαίρει ιστορίας 2000 χρόνων, για να επιζήσουν στον 21ο αιώνα.


Confucius.(2010).Part 1.(GREEK SUBS) από ixvos



Confucius.(2010).Part 2.(GREEK SUBS) από ixvos

Το πρώτο Κομφουκιανικό Ινστιτούτο ιδρύθηκε το 2004 στην Νότιο Κορέα. Αυτός ο μη κυβερνητικός οργανισμός έχει γίνει το επίκεντρο της παγκόσμιας διάδοσης της κινεζικής γλώσσας και κουλτούρας. Μέχρι σήμερα ιδρύθηκαν 280 τέτοια Ινστιτούτα σε όλον τον κόσμο, με τον αριθμό των μαθητών της κινεζικής γλώσσας να έχει ξεπεράσει τα 40 εκατ.
http://greek.cri.cn/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...