Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Έχουμε Πάπα

Μετά το θάνατο του Πάπα, οι καρδινάλιοι συγκεντρώνονται στο Βατικανό για να εκλέξουν τη νέα κεφαλή της καθολικής εκκλησίας. Το αποτέλεσμα δίνει, κάπως αναπάντεχα, το χρίσμα στον Μελβίλ (Μισέλ Πικολί). 
Ο νεοεκλεχθείς Πάπας, όμως, παθαίνει κρίση πανικού λίγο πριν βγει στο μπαλκόνι του Άγιου Πέτρου για να χαιρετήσει τους πιστούς, οι οποίοι περιμένουν ώρες ατελείωτες για να τον δούνε.
Οι σύμβουλοι του, ανίκανοι να τον πείσουν ότι μπορεί και πρέπει να ανταποκριθεί στην ‘θεϊκή εντολή’, αναζητούν βοήθεια σε ένα καταξιωμένο, αλλά και άθεο ψυχαναλυτή (Νάνι Μορέτι). Αλλά ο φόβος της τεράστιας ευθύνης που του ανατέθηκε ξαφνικά, είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσει μόνος του...

Στην πορεία της ιστορίας, ο Μορέτι παίρνει μερικές ευχάριστα απρόβλεπτες στροφές. Αντιμετωπίζει με συμπάθεια τον ήρωά του, και η λιτά εκφραστική ερμηνεία του Μισέλ Πικολί κατά τη μελαγχολική αναζήτηση του... αρνητή Ποντίφικα είναι η τρυφερή καρδιά της ταινίας, με την αναγκαστική συνύπαρξη του ψυχαναλυτή με τους Καρδινάλιους να προσφέρει ένα πιο ανάλαφρο κωμικό αντίβαρο.

Σκηνοθεσία: Νάνι Μορέτι
Πρωταγωνιστούν: Μισέλ Πικολί, Νάνι Μορέτι, Νικολέτα Μπούι, Ρομπέρτο Νόμπιλε



Habemus Papam Habemus Papam ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...